11.01.2017

Tervetuloa Värikaihtimen blogiin.

 

Kirjoittelemme tänne säännöllisen epäsäännöllisesti asioista ja tuotteista jotka koskettavat aurinkosuojausta. Ja joskus tarinaa jopa asian vierestä 🙂

Markiisit, kaihtimet, verhokiskot ja pehmeät verhot ovat tuotteita joita ei aina miellä kovin tärkeiksi, mutta niillä vaikutetaan todella suuresti asunnon tai toimiston viihtyvyyteen. Auringon kuumuus ja häikäisy ovat monesti asukkaan kiusana aikaisesta keväästä myöhäiseen sykseen. Säädettävät aurinkosuojat tuovat vaivattomasti helpotusta varjostamalla ja viilentämällä ikkunan takana olevaa huonetta. Pimeään vuodenaikaan on usein  tarvetta myös näkösuojaukselle. Kaihtimien sisustuksellinen  ja akustiikkaa parantava vaikutus on huomattava. 

Otamme mieluusti vastaan ideoita ja/tai asioita joista sinä haluaisit kuulla tai lukea.

Aurinkoisin terveisin, Sari ja Jukka
 


13.01.2019

Pystylamellikaihtimen "huono maine" muiden kaihdinten joukossa

Kuukausittain käymme myymälässä keskustelua asiakkaan kanssa onko pystylamellikaihdin edes vaihtoehto heidän ikkunoihinsa näköesteeksi tai häikäisynesteeksi. Yleensä pystylamellikaihdinta ehdotettaessa, ensimmäiseksi asiakas sanoo, ei missään tapauksessa, sehän kuuluu pankkiin ja konttoriin. Mutta nykyään se on juuri toisin päin, pystylamellikaihtimet ovat nimenomaan kotien kaihtimia.

Pystylamellikaihdin on hyvä valinta isojen ikkunapintojen niin näköesteeksi kuin häikäisynesteeksi. 

Pystylamellikaihtimella ohjataan helposti niin sisään tulevan valon suuntaa kuin myös katseiden suuntaa joko ketjukäytöllä tai kaukosäätimellä. Valittavana on lamellileveydet 89 mm tai 127 mm ja kankaita on kymmeniä erilaisia, varmasti jokaisen tarpeeseen ja sisustukseen sopivia, yksivärisiä, kuviollisia kuin pimentäviäkin. Aukeamissuunta on myös valittavissa.

Asiakkaan kanssa jutellessa käydään läpi tarpeet, ikkunoiden koot ja toki kysellään myös sisutusmakua. Vaihtoehtona pystylamellikaihdin mainittuna on harvalle tosiaan se ensimmäinen vaihtoehto, mutta kun asiakkaalle näyttää kuvia toteutuneista kohteista, yleensä mieli muuttuu ja pystylamellikaihdin saa mahdollisuuden ja ”huono maine” väistyy.

Pystylamellikaihdinta kannattaa miettiä omiin ikkunoihin, jos tarve on näköesteelle ja häikäisynesteelle ja ikkunapinnat ovat suuria. Pystylamellikaihdin on modernin sisustajan kaihdin.

Tervetuloa myymäläämme katsomaan nykykankaita ja suunnittelemaan omia kaihdinratkaisuja.

 


22.11.2018

Terassimarkiisi vai katosmarkiisi?

Vierailimme Italiassa Padovan lähellä Gibusin tehtaalla menneellä viikolla. Gibus on Italian suurimpia markiisivalmistajia ja tekee yhteistyötä Artic Kaihdin Oy:n kanssa Suomessa. Artic Kaihdin Oy puolestaan toimittaa meille niin ikkuna-, terassi- kuin katosmarkiisitkin. Suurin osa markiiseistamme tehdään Joensuussa Artic Kaihtimen tehtaalla. Kankaat ommellaan ja laitteet kasataan Gibusin toimittamista komponenteista, mutta isommat kokonaisuudet, kuten katosmarkiisit tulevat suoraan valmiina Gibusin tehtaalta. Moottorit, ohjaukset, anturit ovat Somfyn valmistamia.

Viime vuosina myös Suomessa on yleistynyt, että pihoihin panostetaan ja niistä tehdään viihtyisiä. On kyseessä sitten pienempi rivitalon takapiha tai isompi omakotitalon terassillinen piha. Ja kuten viime kevät ja kesä osoitti, myös Suomessa tarvitaan kunnollista ja toimivaa aurinkosuojausta myös pihoille ja terasseille.

Markiiseissa on nykyisin hurjasti valinnan varaa.

Perinteinen terassimarkiisi on jo useimmille tuttu tuote. Se antaa hyvän aurinkosuojan kahvitteluun tai pidemmän kaavan mukaan syömiseen pihalla, suojaten samalla myös talon sisätiloja paahteelta. Kesäsateen sattuessa alla oleskelevat eivät kastu. Moottoroitua terassimarkiisia on helppo käyttää ja moottorin ansiosta sitä tulee käytettyä ja näin mm. pidennetään kankaan ikää. Tuulianturi vetää terassimarkiisin sisälle, näin ei haittaa, jos terassimarkiisi unohtuu alas asentoon tuulen voimistuessa.

Omakoti ja rivitalojen puisten tai kivettyjen terassien koot ovat kasvaneet vuosi vuodelta. Aikaisemmin rakennuksen runkoon (seinään tai kattoon) kiinnitetyt terassimarkiisit ovat riittäneet kattamaan halutun alan, oli kyseessä sitten ruokailu- tai oleskeluun tarkoitettu terassi. Perinteisen mallisen terassimarkiisin rakenne aiheuttaa rajoituksia laitteen leveyteen ja ulottumaan, usein 6-7 metriä leveyttä ja 3-4 metriä ulottumaa on maksimi. Mutta entä jos terassi onkin isompi kuin reilu 20 neliömetriä?

Tähän haimme vastauksia tehdasvierailulla Padovaan. Gibus on vuonna 1982 perustettu italialainen perheyritys joka  valmistaa monia erilaisia aurinkosuojia. Heillä on johtoajatuksena laatu, käytettävyys sekä luonnollisesti Italiassa kun ollaan – design. Nämä kaikki yhdistyvät luontaisesti kaikissa heidän tuotteissaan. Gibus on myös edelläkävijä suurten tai todella isojen terassien kattamisella nk. katosmarkiiseilla. (näitä kutsutaan joskus myös pergolamarkiiseiksi tai pergoloiksi)

 

Katosmarkiiseissa valinnanvaraa on enemmän niin kiinnityksen, mallien kuin koon puolesta.

Katosmarkiiseissa on aina joko kaksi tai neljä (tai useampi) jalkaa ja alumiininen runko jonka varassa kangas liikkuu. Valittavanasi on käyttö- ja asennuskohteen mukaan rullalle menevä kangas, pussille/laskoksille menevä kangas tai sitten alumiiniset siivet joita voidaan avata ja sulkea. Suurimpana erona tavalliseen terassimarkiisiin voidaan katosmarkiiseissa pitää veden- ja tuulenkestoa. Niistä saadaan sateen pitävämpiä johtuen tukevista kankaista sekä alumiinirungossa olevasta vedenpoistumisjärjestelmästä. Kankaina käytetään yleensä erittäin hyvin vedenpitäviä pvc kankaita. Myös terassimarkiisien akryyli- tai polyesterikankaita on mahdollista käyttää.

Alumiinisen runkorakenteen sekä pingoittuvan kankaan ansiosta katosmarkiisit ovat Suomessakin käytettävissä koko lumettoman ajan vuodesta. Katosmarkiisit voidaan sijoittaa myös irti rakennuksista keskelle puutarhaa.
 Katosmarkiiseihin on mahdollista asentaa ylösrullautuvat”seinät” rungon jalkojen väliin. Screenkankaasta saadaan sivuille tuulen ja sateen suojaa tai yksityisyyttä naapurin suuntaan. Screenseinät pitävät myös hyttyset ja muut siivekkäät loitolla. Näiden sivukaihtimien asennus on myös mahdollista runkoon myöhemmin.  

 

Katosmarkiisilla ravintoloille ja kahviloille lisää asiakaspaikkoja.

 Katosmarkiisit ovat oivallisia myös ravintoloiden ja kahviloiden terasseilla, joissa leveydet ja ulottuvuudet ovat suuria.  Oli sitten hellepäivä tai mukavasti vilvoittava sade, asiakkaat viihtyvät suojatulla terassilla. Yhdistämällä katosmarkiisiin suljettavat sivuseinät sekä lämmittimet, niin kaupallinen terassikausi jatkuu paljon pidempään kuin suojaamattomalla terassilla.

Terassi- ja katosmarkiisit tehdään aina mittojen mukaan, kankaissa on lukuisia värivaihtoehtoja.

Meillä on myymälässä Hyvinkäällä mallit erilaisista terassimarkiiseista sekä katosmarkiisista. Tervetuloa tutustamaan, autamme sinua valinnassa.


9.3.2018

Miksi kannattaa budjetoida hyvään aurinkosuojaukseen?

Uuden kodin toivotaan olevan ”unelmien täyttymys”, jota suunnitellaan ja sisustetaan jo hyvissä ajoin. Monet asiat askarruttavat ennen muuttoa, mutta jonain päivänä se kauan odotettu muuttopäivä sitten on.

Hyvin toteutettu aurinkosuojaus joka sisältää niin lämmöneston, häikäisyneston kuin näkösuojankin tulee konkreettiseksi heti ensimmäisinä päivinä uudessa kodissa. Jos muutto on keväällä tai kesällä, hyvä lämmön- ja häikäisynesto on tarpeen, mikäli muutto on pimeään vuodenaikaan, hyvä näköeste on paikallaan.

Hyvin suunnitellut kaihdintuotteet ikkunoihin säästävät monelta turhalta ostokselta ja pahimmassa tapauksessa vasta valmistuneen kodin remontilta. Ensimmäiseksi tulee miettiä aurinkosuojan sijoitus; sisä- vai ulkopuolinen tuote, vai kenties joissain ikkunoissa molemmat. Nykyään kaihtimet ovat pitkälle sähkötoimisia , mutta valitettavan usein sähkösuunnittelijat eivät ota tätä huomioon. Rakennusvaiheessa kannattaakin tehdä sähkövaraus (esim pistorasia) lähelle ikkunoiden yläkulmia sekä sisä- että ulkopuolelle.

Mieti huone ja kaihdin kerrallaan

Aurinkosuojausta ja näköestettä kannattaa miettiä huone kerrallaan, oikea ratkaisu harvoin on sälekaihdin joka ikkunaan. Jokaisella huoneella on myös usein oma käyttötarkoituksensa ja näin päivittäinen oleskeluaikansa, jotka vaikuttavat olennaisesti valittavaan tuotteeseen.  Makuuhuoneissa oleskellaan yleensä pitkään, mutta yöaikaan ja tarvitaan yleensä parempaa pimennystä kuin sälekaihdin voi antaa ja harvoin taas tarvitaan tuotteelta säätömahdollisuuksia kuten sälekaihtimessa on.

Keittiössä puolestaan kaihtimen säätömahdollisuuksia tarvitaan usein jo yksistään maksimaalisen luonnonvalon saamiseksi työskentelyn helpottamiseksi ja näin esim. sälekaihdin on hyvä vaihtoehto.

Olohuoneessa oleskellaan paljon ja siellä on yleensä isoimmat ikkunapinnat ja myös perheen toimintoja eniten. Screenkankainen rullakaihdin riittää useimmiten tiiviillä kankaalla (1% tai 3%) näköesteeksi, mutta siltikin ikkunoista nähdään kevät- ja kesäaikaan ulos. Screenkaihdin estää häikäisyn, sekä huonetilan liikalämpenemisen, mutta kuitenkin tärkeää luonnonvaloa saadaan huoneeseen. Jos ikkunat ovat etelä- tai länsisuuntaan ja niihin asennetaan sälekaihtimet, on ne oltava suljettuna, jotta lämpö saadaan pidettyä tilasta pois, näkymää ulos ei ole ja eikä myös valoa pääse sisään.

Yhtä tärkeää kuin ”oikea tuote, oikeassa tilassa” on, että tarvittavat tuotteet varustetaan moottoreilla ja mahdollisilla lämpöantureilla ja ajastimilla, näin saadaan käyttäjäystävälliset, energiataloudelliset tilat ja selvää rahansäästöä koneellisen jäähdytystarpeen pienenemisellä tai jopa poistumisella.

Kaiken kaikkiaan oikea kaihdin tai verho jokaiseen tilaan mietittynä erikseen tekee kodista viihtyisän, kodikkaan, rahaa säästyy niin lämmitys- viilennys kuin mahdollisten hukkainvestointien suhteenkin.

Kun suunnittelet uuden rakentamista tai remonttia nykyisessä asunnossasi, ota jo hyvissä ajoin yhteyttä. Haluamme auttaa ja varmistaa, että sinä saat toimivan kodin.

 


29.1.2018

Pimennysrullakaihdin

pimennyskaihdin

 

PimennysrPimennysverhon kotelointiullakaihdin nimensä mukaisesti pimentää tilan, ollessaan kokonaan ikkunan eteen vedettynä. Pimennysrullakaihtimet, kuten muutkin kaihtimet tehdään mittatilaustyönä.

Pimennysrullakaihdin on hyvä tuote, kun halutaan huone pimeämmäksi esim. television katselua varten tai nukkumista varten(lapset, vuorotyöläiset ja tutkitusti pimeä huone antaa rauhallisemmat ja paremmat unet kelle vaan). Huomion arvoista on, että alaslaskettuna pimennysrullakaihdin estää tehokkaasti kesällä aurinkoa lämmittämästä huonetta, mutta myös talvella lämpöä karkaamasta ulospäin.

Tärkeää mitoituksen suhteen on, että rullakaihdin on riittävän leveä ja korkea, jotta valon kajoa ei pääse myöskään reunoista. Leveyssuunnassa pimennysrullakaihtimen olisi hyvä olla vähintään 20 cm leveämpi kuin mitta ikkunalistan ulkoreunasta listan ulkoreunaan eli toisin sanoen kankaan olisi hyvä mennä vähintään 10 cm seinän päälle. Sama korkeussuunnassa. Rullakaihdin on mahdollista myös koteloida esim. ulkonäöllisistä syistä ja kotelo+ sivukanaali yhdistelmällä saadaan aikaiseksi täydellinen pimentävyys.

Pimennysrullakaihdin voi olla väriltään niin valkoinen kuin mustakin. Eli kankaan värillä ei ole merkitystä pimentävyyteen vain kankaan laadulla ja paksuudella. Kuoseja löytyy paljon yksivärisiä ja jonkin verran myös kuviollisia ja lastenhuoneen kuoseja.

Pimennysrullakaihdin voi olla käsikäyttöinen (vetonaru keskellä tai helmiketju sivussa) tai moottorikäyttöinen (suoraan verkkovirtaan kytkettävä tai tiettyihin mittoihin asti myös patterikäyttöinen). Moottorikäyttöiseen on mahdollista liittää aurinkoautomatiikka, joka halutessasi ohjaa rullakaihdinta myös päivällä valon ja lämmön vaikutuksella kotoa poisollessasi.

Meiltä saat pimennysrullakaihtimesi asennettuna, kauttamme myös sähköasennukset.

 

 


18.4.2017

Tehdaskäynti ja opintomatka Somfylle Ranskaan

Maaliskuun lopulla meillä oli mahdollisuus vihdoin käydä Ranskassa tutustumassa Somfyn tehtailla. Somfy on Geneven lähistöltä Ranskan puolelta lähtöisin oleva, maailmanlaajuinen yhtiö joka valmistaa mm käyttämämme markiisi- ja kaihdinmoottorit. Somfy Finland järjesti matkan todella hienosti, meitä oli n 20 henkeä, pääasiassa aurinkosuojaustuotteiden jälleenmyyjiä ja valmistajia. Todella mainio ryhmä, useimmat olivat tuttuja jo ennestään ja loppujen kanssa tutustuttiin matkan aikana.

Torstaina oli aikainen lähtö, jotta ehdimme Finnairin  aamulennolle Geneveen, josta oli bussikuljetus noin tunnin matkan päähän Ranskan puolelle Cluses’in kaupunkiin. Vaikka oltiin Alppien juurella, keväisen lämmin aurinko tervehti meitä yhdessä paikallisen Somfyn oppaamme Rachelin kanssa kun astuimme tehtaan pihassa bussista ulos. Ensin ohjelmassa oli pikainen Somfyn yhtiöesittely; liikevaihto reilu  miljardi ja siitä jäi voittoakin rapiat 150 miljoonaa euroa.

Tehdaskierroksella pääsimme näkemään kuinka mm. markiisimoottori valmistuu vaihe vaiheelta. Cluses’n tehdas on iso ja hyvin nykyaikainen monine robotteineen, mutta sangen paljon eri työvaiheissa tarvitaan myös käsiä. Mikä oli merkille pantavaa, niin nimenomaan naisten käsiä. En tiedä oliko selitys virallinen vai rehellinen, mutta naiset ovat kuulemma tarkempia ja huolellisempia liukuhihnatyöskentelyssä kuin miehet. Kukin henkilö työskentelee aina 2 tuntia työvaiheessa ja sitten kierto seuraavaan pisteeseen. Näin esim vaihdeosastolla kaikki osaavat kaikki työvaiheet ja oman työnsä jäljen näkee kahden tunnin kuluttua edessään.  Moottoreiden laatua seurataan tarkasti, viallisia moottoreita on vain joitain promilleja.


Testilaboratorio oli vaikuttava, paitsi kooltaan myös monipuolisuudeltaan. Sääli ettei tiloissa saanut valokuvata, sinänsä toki ymmärrettävistä syistä. Moottorit käyvät läpi mm. kesto-, kylmä-, kuuma-, suolavesi- ja paloturvallisuustestit. Koska Somfy on maailmanlaajuinen toimija, eri maissa ja maanosissa on erilainen lainsäädäntö ja määräykset ja siten testiohjelmat ovat todella laajat.

Seuraavana päivänä ohjelmassa oli tuote- ja myyntikoulutusta sekä tutustuimme uusiin, todella mielenkiintoisiin Somfy älykotituotteisiin. Nämä lanseerataan Suomessa toukokuussa ja kerromme niistä heti kun vain saamme ne käsiimme.  Vierailimme päivän päätteeksi logistiikkakeskuksessa ja hämmästelimme hyllyjen korkeutta ja artikkeleiden määriä. Paketit liikkuivat linjastoilla, trukkikuskit pujottelivat hyllyjen väleissä, rekkoja saapui ja lähti päivän aikana kymmenittäin.

Kuten aina tapaamiset tavarantoimittajien kanssa sekä yrityskäynnit ’pääkallopaikoilla’ syventävät liikesuhdetta ja tuovat luottamusta tuotteisiin aivan eri tavalla kuin asioiden opiskelu paperilta ja powerpoint- esitykset. Suurkiitos Somfy Finland / Petri ja Jani tästä mahdollisuudesta sekä vieraanvaraisuudesta matkan aikana.

Somfy logistiikkakeskus

 

 


3.3.2017

Aurinkosuojauksen merkitys ja tietoa screenkaihtimista


Suuret ikkunapinnat asunnoissa ja toimistoissa tuovat usein paitsi näyttävyyttä tiloihin, mutta myös joitain käytännön ongelmia tai kiusoja. Lähes aina arkkitehdit ja suunnittelijat sijoittavat suuret lasipinnat etelän tai lännen puolelle rakennusta, jotta saadaan päivänvalo maksimoitua huoneessa. Tämä on hieno ajatus, mutta ilman asianmukaisesti suunniteltua ja toteutettua aurinkosuojausta asukas tai työntekijä kärsii sekä häikäisystä, että tilan kuumenemisesta. Nykyisten energiamääräysten mukaisesti rakennetut kiinteistöt ovat niin hyvin lämpöeristettyjä, että ikkunoista sisään tuleva auringon lämpösäteily ei pääsekään poistumaan, vaan seurauksena on nk. kasvihuoneilmiö. Ikkunalasin läpäissyt lämpöenergia muuttaa huoneessa pintoihin törmätessään aallonpituuttaan eikä läpäise ikkunaa takaisin ulos, vaan muuttuu lämmöksi kuumentaen huonetta. Energialuokitus ei salli koneellista jäähdytystä kuin hyvin rajoitetusti. On erittäin tärkeää ympäristön ja energiansäästön kannalta estää liikalämpöongelman syntyminen aurinkosuojauksen avulla.

Miksi screenkaihdin on usein parempi kuin perinteinen sälekaihdin tai markiisi?

Suomessa on käytetty vuosikymmeniä sälekaihtimia tai ulkopuolisia markiiseja suojaamassa ikkunapintoja. Sälekaihdin, erityisesti lasien välissä, on periaatteessa tehokas tuote estämään liikalämpöä ja sälekulmaa säätämällä myös huoneen valaistuksen määrään voidaan vaikuttaa. Kuitenkin estääkseen tehokkaimmin kuumuutta on sälekaihdin suljettava kokonaan, jolloin myös itse ikkunan perusajatus; maisema, häviää. Ulkopuolinen ikkunamarkiisi on kesäaikaan auringon ollessa korkeimmillaan hyvä tuote suojaamaan ikkunapintoja, mutta monesti keväisin tai syksyisin auringon matala kulma aiheuttaa vain osittaisen ikkunan varjostuksen. Talvella lumiseen aikaan markiisia ei voi käyttää lumen painon ja kankaan jäätymisriskin vuoksi.

Ratkaisu näihin ongelmiin on screenkankaasta valmistettu kaihdin. Screenkangas on yleisnimitys tarkoittamaan teknistä, tiheäsilmäistä polyesteristä tai lasikuidusta valmistettua aurinkosuojakangasta. (eng. screen= verkko, suojaverkko) Erilaisia screenkankaita on markkinoilla nykyisin paljon ja onkin tärkeää tietää niiden ominaisuuksista ja käyttökohteista ennen kankaan ja kaihdintuotteen valintaa. Screenkankaasta valmistetaan markiiseja rullakaihtimia, pystylamellikaihtimia tai paneeliverhoja. Useimmiten screenkaihtimella kuitenkin tarkoitetaan juuri rullakaihdinta ja se voidaan asentaa joko ikkunan huoneen puolelle tai niin kutsuttuna zipscreenkaihtimena ikkunan ulkopuolelle.

Screenkankaiden ominaisuuksista


Screenkankaista löytyy paljon erilaisia ja eri ominaisuuksilla olevia kankaita, kaikki eivät todellakaan ole samanlaisia esimerkiksi lämmönheijastuksensa tai läpinäkyvyytensä suhteen. Tämän vuoksi kannattaa ottaa jo suunnittelun alkuvaiheessa yhteyttä meihin, autamme avaamaan kankaiden eroja. Tärkeitä seikkoja kankaan valinnassa ovat lämpö- ja optiset ominaisuudet. Lämpöominaisuudet jakautuvat aurinkoenergian – siis valon ja lämmön heijastavuuteen (Solar reflectance, RS), läpäisyyn (Solar transmittance TS) sekä absorptioon (=imeytymiseen; Solar absorptance, AS). Screenkaihtimeen kohdistuvan aurinkoenergian kokonaismäärä 100% on aina näiden edellä mainittujen osien kokonaissumma. (TS+RS+AS=100%)
Screenkankaan optiset ominaisuudet jaetaan käytännössä kahteen määreeseen: kankaan avoimuuteen (Openness Factor, OF) sekä näkyvän valon läpäisyyn ( Visible light transmittance, TV ).Openness factor kertoo kankaassa olevien "reikien " suhteellisen osuuden kankaan pinta-alasta. Tv puolestaan ilmoittaa prosenttiosuuden näkyvästä valosta joka kankaan läpäisee–tärkeä seikka esim toimistoissa tai muissa tiloissa joissa näytetään näyttöpäätettä tai televisiota. On tärkeää huomata, että screenkaihtimesta näkee aina läpi valoisampaan suuntaan. Kesällä näkymä on ulos aurinkoiselle pihalla, ja talvella pihalta näkyy jonkin verran myös valaistuun huoneeseen.   

 


Miksi screenkaihdin kannattaa moottorisoida?

Huoneen puolelle asennettava screenkaihdin kannattaa aina motorisoida. Siten saat energiatehokkuutta, huolettomuutta, turvallisuutta ja käytön helppoutta yhdistämällä moottoroituun kaihtimeen aurinko- ja lämpötila-anturin.  Anturi huolehtii siitä, että kaihdin on aina oikeassa asennossa olitpa itse kotona, töissä tai lomalla. Kun aurinko paistaa anturiin, se ohjaa kaihtimen ala-asentoon ja estää huoneen kuumenemisen. Kun sää muuttuu pilviseksi, kaihdin nousee ylös, jolloin pystytään hyödyntämään luonnonvaloa ja saadaan suurin valaistussähkön säästö.

Ulkopuolinen ns. zipscreenkaihdin on aina moottoroitu ja yleensä varustettu em. aurinkoanturilla.  Zipscreen on koteloitu ja kankaan sivuohjaimin varustettu kaihdin, jossa kangas kulkee vetoketjun omaisesti lukittuna sivukiskoissa. Tämä tekee zipistä erittäin hyvin tuulta kestävän tuotteen ja sillä voidaankin suojata pystysuuntaisesti ikkunoiden lisäksi esimerkikisi katettujen terassien avoimia sivuja.  
 


26.01.2017
 

Mitä luontoa rakastava kaihdinkauppias tekee sunnuntaina sesongin ulkopuolella?

Päätimme lauantaina, että lähdemme sunnuntaiaamuna hyvissä ajoin ulkoilemaan Keravan Lemmenlaaksoon. No, sunnuntaiaamu meni hiukan pitkäksi, koska koira halusi pötkötellä aamulla sängyllä rapsutettavana ja siinä kello alkoi jo aamukymmentä näyttää, kun saatiin koiruus hereille J

Aamupalalla tehtiin uusi suunnitelma, ja laitettiin nokka kohti Nukarinkoskea, josko siellä olisi jotain valokuvattavaa ja mahdollisesti nelijalkaisia. Pääsimme kosken rantaan ja huomasimme heti, että saukon jälkiä oli lumella paljon. Kävelimme pitkin rantaa ees ja taas ja lopulta parkkeerasimme itsemme paikkaan, josta näki pitkälle kahteen suuntaan. Muutaman tunnin odottelun jälkeen alkoi vilu hiipiä, koira oli kyllästynyt ja kahvikin olisi maistunut. Päätettiin, että Jukka lähtee koiruuden kanssa hakemaan kahvia ja vähän lisää toppavaatteita meille ja minä jään kyttäämään. Sain kameran käyttöön nopean opastuksen ja jäin tiirailemaan rantoja.

Pää kääntyi meikäläisellä kuin pöllöllä ja mitään ei missään, kunnes vasemmassa silmäkulmassa vilahti jotain mustaa. Minkki siellä kuikuili meikäläiseen päin ”kukas sinä olet?” tyyliin ja vilahti nopeasti avantoon. Lauoin kameran kanssa 100 ja yksi kuvaa ylpeästi. No oppi ei ihan kerralla mennyt perille, todistusaineistoa tuli se 101, ja minkiksi tunnistaa, mutta yhtään tarkkaa ei ollut J

Jukan tultua takaisin toiset toppikset päälle ja kahvia kitusiin ja taas jaksoi. Kahden maissa päätimme käydä nopeasti lounaalla ja palata heti takaisin. Niin paljon saukon jälkiä oli, että olimme päättänyt sen tänään nähdä. Ei kun kotiin, pikalounas ja takaisin.

Jalkauduimme kahteen eri suuntaan. Jukka jäi yläjuoksulle ja minä menin puoleen väliin. Ei ketään missään. Vaihdoimme whatsappit ja päätimme lähteä katsomaan ihan alajuoksulle, näkyykö jälkiä. Alajuoksulle päästyämme totesimme, että jaahas, täällä eivät ole olleet, ei jäljen jälkeä ja samassa Jukka sanoo, tuossa olis kuitenkin kaksi. Ja niin oli, uivat virrassa ja pitkän matkaa jään alitse, välillä kalansinttejä jään päällä syöden. Tuntui, että oikein tahallaan juoksuttivat meitä joen varressa paikasta toiseen, uivat näet huomattavasti nopeammin kuin me juostiin lumihangessa. Paljon hyviä kuvia ja erittäin hyvä mieli, 5 tunnin odotus palkittiin isosti.

Muistiin kirjaili Sari, kuvat © Jukka


 


11.01.2017

Taulunripustuskisko

Onko sinulla paljon tauluja tai oletko tuskaillut niiden kiinnityksen kanssa? Usein on vaikea päättää, mikä taulu tulee millekin seinälle, saatikka saada ne kaikki oikealle korkeudelle, ilman että seinä alkaa muistuttaa reikäjuustoa. Tähän on olemassa näppärä ja siisti ratkaisu: taulunripustuskisko. Kun taulut ripustetaan käyttämällä taulukiskoa ei seiniin tarvitse tehdä turhia reikiä, ja tauluja tai niiden paikkaa on mahdollista vaihtaa.

Taulunripustuskisko on alumiininen kisko, joka helpottaa todella paljon taulujen ripustamista.

Taulunripustuskisko on alumiininen kisko, joka helpottaa todella paljon taulujen ripustamista. Kisko asennetaan useimmiten lähes katonrajaan ja seinäpintaan kiinni, käyttäen kiskon taakse piiloon jääviä nappikannakkeita. Nappikannakkeita suositellaan käytettäväksi n. 40-50cm välein. Kiskon korkeus on n. 2,5 cm, joten se on sangen huomaamaton. Taulukiskoa on saatavissa vakioväreissä valkoisena ja hopean värisenä, sekä tilauksesta myös muissa väreissä. Kiskon leveys tehdään aina mittojen mukaan, maksimi leveys kiskolla on 600 cm. Tarvittaessa voidaan useampi kisko asentaa lähes saumattomasti peräkkäin.

Taulut kiskoon asennetaan käyttämällä erityistä taulusiimaa ja lukkolaitetta. Lukkolaitteessa on koukku taululle. Siima asentuu kiskon alareunassa olevaan uraan, ja tämän jälkeen siimaa voidaan siirtää kiskossa sivusuunnassa. Lukon, siis taulun korkeutta on helppo säätää siirtämällä lukkoa siimassa ylös tai alas. Mikäli halutaan ripustaa päällekkäin useampi pienempi taulu, voidaan yhteen siimaan pujottaa useampi lukkolaite. 

Saat meiltä kiskot ja muut tarvikkeet ja myös mittauksen sekä asennuksen.

Taulunripustuskiskon lyhyt esittely.